Beeldend kunstenaar Arris Tijsseling (1959) maakt kwalitatieve hedendaagse kunst. Zijn werken zijn zowel abstract als licht figuratief, en ogen zeer rijk en intens. Het aanbrengen van vele lagen geeft volop diepte, verfijnde licht/donker effecten en rake kleurcombinaties. Het werk wordt als intens ervaren door de relatie tussen details en het totale doek.

Visie Arris Tijsseling
“Een schilderij behoort een gevoel van schoonheid in zich te dragen, vrij te zijn van emotie, en zo ook ervaren worden. Ik schilder dan ook altijd vanuit mijn gevoel, en niet vanuit emotie. Het gevoel moet komen vanuit kleur, thema en techniek; de ene keer word ik gegrepen door ornamentiek, dan weer ga ik aan de slag met een specifiek gegeven als de Zijderoute of Babylon. Ook werk ik graag vanuit pure kleur en heldere vormen. Ik probeer vaak een manier van verstilling te zoeken in mijn composities, soms met een vleugje humor, want dat past bij mij.”

Arris volgde diverse kunstopleidingen. Zijn eerste opleiding tot kunstzinnige therapie ronde hij af in Zeist. Daarna volgde hij op de Hogeschool Leiden de opleiding kunsttherapie. Tot slot behaalde hij bij de Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem een 2 jarige ‘upgrade’ opleiding voor professionals.

In Duitsland is Arris 7 jaar als kunsttherapeut werkzaam met als disciplines schilderen, tekenen en boetseren. Van daaruit is de rol als kunstschilder steeds prominenter geworden en besluit hij naar Nederland terug te keren en zijn eigen atelier op te starten. Dit atelier vestigt hij in het pittoreske en kunstzinnige dorpje Amerongen, waar hij fulltime aan zijn oeuvre en opdrachten werkt.

Vanuit zijn atelier organiseert Arris diverse trainingen en workshops. Hiernaast wordt hij regelmatig ingehuurd door bedrijven die een teambuilding activiteit -op management niveau- willen organiseren.