Over Arris Tijsseling

Beeldend kunstenaar Arris Tijsseling (1959) maakt kwalitatieve hedendaagse kunst. Zijn werken zijn zowel abstract als licht figuratief, en ogen zeer rijk en intens. De vele lagen geven volop diepte, verfijnde licht/donker effecten en rake kleurcombinaties. De compositie van het totale doek en de details gaan samen in verrassende harmonie.

Visie Arris

“Voor mij hoort een schilderij een gevoel van schoonheid in zich te dragen, vrij te zijn van emotie, en zo ook ervaren worden. Ik schilder dan ook altijd vanuit mijn gevoel, en niet vanuit emotie. Het gevoel moet komen vanuit kleur, thema en techniek; de ene keer word ik gegrepen door ornamentiek, dan weer ga ik aan de slag met een specifiek gegeven als het schrift en mytologie.  Ik probeer vaak een manier van verstilling te zoeken in mijn composities, soms met een vleugje humor, want dat past bij mij.”

Arris volgde diverse kunstopleidingen. Zijn eerste opleiding kunstzinnige therapie sloot hij af in Zeist. Daarna ronde  hij op de Hogeschool Leiden, de opleiding kunsttherapie af. Ook  volgde hij bij de Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem een 2 jarige ‘upgrade’ opleiding voor professionals.